Budi dio naše mreže
Izbornik

Pjevači Betlehemske zvijezde posjetili HBK

Zagreb (IKA)

Pjevači Betlehemske zvijezde iz Župe sv. Antuna Padovanskog sa zagrebačkog Svetog Duha pod vodstvom s. Ivanke Darojković i iz Župe sv. Petra apostola, Zagreb - Vlaška pod vodstvom s. Ljubice Bosilj posjetili su 5. siječnja djelatnike ureda i ustanova Hrvatske biskupske konferencije.

Pjesmama i recitacijama mladi su pjevači u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu pozvali na molitveno i materijalno zajedništvo te solidarnost sa siromašnom djecom u misijskim krajevima. Pjevače je dočekao generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije i v.d. ravnatelja Hrvatske katoličke mreže dr. Krunoslav Novak.

Nakon pjesme i recitacija usljedilo je druženje.

Ravnateljica Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj s. Ivana Margarin najavljujući dolazak Pjevača Betlehemske zvijezde za Hrvatski katolički radio istaknula je da darovi koje pritom dobiju odlaze u središnji fond Djela Svetog Djetinjstva koje pripada misijskom poslanju crkve. “Već 181 godinu financiraju se time osnovne potrebe najsiromašnije djece u svijetu, a dio sredstava namijenjen je misijskim zemljama. Ovo je najstarija organizacija koja brine o obrazovanju i uopće o stanju djece u svijetu”, rekla je.

S. Ivana Margarin govoreći o ovoj akciji naglasila je da iz godine u godinu akcija postaje poznata i sve više raste i u Hrvatskoj te tako povezuje našu djecu s malim misionarima diljem Europe i svijeta.

“Odgajamo djecu da se zanimaju za ono što njihovi vršnjaci prolaze u svijetu i da ne ostane sve na informaciji, nego da i oni vide koliko god su mali da svojim doprinosom i svojim zalaganjem, svojom pjesmom i susretima u ovo božićno vrijeme mogu učiniti promjenu u nečijem životu”, poručila je.

Pjevači Betlehemske zvijezde iz Župe sv. Petra, Zagreb – Vlaška koju čine učenici OŠ Matka Laginje, pod vodstvom s. Ljubice Bosilj prethodno su posjetili Nadbiskupski duhovni stol Zagrebačke nadbiskupije.

Pjevači Betlehemske zvijezde na putu su u organizaciji Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj.