Budi dio naše mreže
Izbornik

Pismo biskupa Škvorčevića za Nedjelju Caritasa 2023.

Požega (IKA)

Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je pismo vjernicima Požeške biskupije za Nedjelju Caritasa 17. prosinca 2023. koje prenosimo u cijelosti.

„Dobro je sve učinio“

Od Dana siromaha do Nedjelje Caritasa u Požeškoj biskupiji bilo je vrijeme predbožićnog zauzetijeg nastojanja oko dobra. Dok s jedne strane slušamo o tolikom zlu koje pogađa mnoge nedužne ljude, napose zahvaćene ratnim stradanjima, budi se u nama želja da se svrstamo na stranu dobra te pružimo kruha gladnima, obrišemo suze zaplakanima, donesemo utjehu žalosnima, lijeka bolesnima, ohrabrenje malaksalima, olakšanje osamljenima. Na taj način očitujemo se u našem društvu kao Isusovi učenici za kojega evanđelist jednostavno kaže: „Dobro je sve učinio!“ (Mk 7,37).

Pozivam vas, braćo i sestre, da se poput našega Gospodina ne bavite zlom koje vas okružuje i o njem ne pričate, nego mu se suprotstavite nastojanjem oko dobra, kako nas potiče Apostol: „Ne daj se pobijediti zlom, nego dobrim svladaj zlo“ (Rim 12,21). Pridružite se Caritasu u svojoj župi te budite djelatnici organiziranog dobra u vašoj sredini i na taj način očitujte svoju pripadnost Isusu Kristu i njegovoj Crkvi. Zahvaljujem vam za novčani prilog koji ste nedavno dali za stradalnike u Svetoj Zemlji i istovremeno vas potičem da u Nedjelju Caritasa posvjedočite svoju velikodušnost darom za ljude u potrebi. Gospodin će mnogostruko uzvratiti onome koji se u nj uzda i „rasipno dijeli, daje sirotinji“ (2 Kor 9,9) u uvjerenju da je „blaženije davati nego primati“ (Dj 20,35).

Dijeleći s vama radost darivanja, u zahvalnosti za dobro koje činite i molitvenoj povezanosti sve vas srdačno pozdravljam i blagoslivljam.