Budi dio naše mreže
Izbornik

Posljednji dan XXVII. Hoda Franjevačke mladeži

Asiz (IKA)

Posljednji dan XXVII. Hoda Franjevačke mladeži, srijedu 3. kolovoza, članovi hrvatskih područnih bratstava Franjevačke mladeži (Frama) iskoristili su za druženje i obilazak Asiza.

Posljednji dan Hoda, kao i sve prethodne, započeli su molitvom Jutarnje. Nakon doručka uslijedilo je pakiranje stvari i čišćenje dvorane u kojoj su u Asizu bili smješteni. Dan su proveli u druženju, razgledavajući mjesta koja još nisu obišli, između ostalih, samostan i crkvicu svetog Damjana i katedralu svetog Rufina.

Većinu dana imali su slobodno vrijeme koje su iskoristili za osobnu molitvu na svetim mjestima, druženje i kupovanje suvenira.

Poslijepodne su se okupili i krenuli prema bazilici Svete Marije Anđeoske. Ondje su, kao vrhunac dana, slavili misu na talijanskom jeziku. Nakon mise otkrivali su „ovčice i pastire“ te krenuli kući.

Svaki Hod daje posebno iskustvo, a svako novo iskustvo daje priliku za promjenu i novi početak. Ponovni dolazak u Asiz nakon tri godine stanke zbog pandemije koronavirusne bolesti, prema riječima članova Franjevačke mladeži, zasigurno će uroditi velikim plodom i promjenama u srcima. Svima će u sjećanju ostati ozarena lica braće i sestara nakon primljenog potpunog oprosta i ljubav kojom ih dragi Bog preko svetoga Franje spaja.