Budi dio naše mreže
Izbornik

Predsjednik Caritasa Europa dolazi u posjet Caritasu BiH

Sarajevo (IKA)

Od 3. do 7. ožujka u posjet Caritasu Bosne i Hercegovine dolazi aktualni predsjednik Caritasa Europa dr. mons. Michael Landau s dvočlanom delegacijom Caritasa Austrije i Caritasa nadbiskupije Beč čiji je još uvijek predsjednik, javlja u nedjelju 28. veljače mrežni portal Katoličkog tjednika - Nedjelja. Visoka delegacija Caritasa Europa boravit će u Bosni i Hercegovini od srijede, 3. ožujka pa do nedjelje, 7. ožujka.

Predsjednik Caritasa BiH vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić i ravnatelj mons. Tomo Knežević s radošću očekuju njegov dolazak u vremenu velikih karitativnih izazova za Caritas u Bosni i Hercegovini kao službene karitativne ustanove Katoličke Crkve na bosanskohercegovačkim prostorima.

Uz susrete s predstavnicima Crkve, djelatnicima Caritasa BiH i ravnateljima nad/biskupijskih Caritasa, voditeljima nacionalnih Caritasa koji još uvijek djeluju u BiH (Caritas Italije, CRS /SAD, Caritas Švicarske i Caritas Belgije), zatim domaćih ustanova i međunarodnih predstavnika, u središtu zanima je migrantska kriza u bihaćkoj regiji i prostoru oko Sarajeva, kao i obilazak Caritasovih projekta za migrante u kampovima i izvan kampova na spomenutom prostoru: praonice rublja, socijalni kutci i druge karitativne aktivnosti: podjela hrane, odjeće, obuće, higijenskih i drugih potrepština, navodi se na mrežnoj stranici caritas.ba, a u nedjelju 28. veljače prenosi mrežni portal Katoličkog tjednika – Nedjelja..