Budi dio naše mreže
Izbornik

Premijer Plenković posjetio biskupa Košića u Caritasovom distribucijskom centru

Sisak (IKA)

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković obilazeći potresom pogođena područja, u utorak 5. siječnja posjetio je distribucijski centar Caritasa Sisačke biskupije i tom prigodom susreo se sa sisačkim biskupom Vladom Košićem.

Premijera su dočekali i brojni volonteri na čelu s ravnateljicom Caritasa Kristinom Radić, te koordinatorima centra s. Smiljom Čirko i kancelarom Jankom Lulićem.

Biskup Koišć i ravnateljica Radić upoznali su predsjednika Vlade kako je više od tisuću volontera tijekom proteklih nekoliko dana sortiralo i podijelilo pomoć za stanovnike nastradale u potresu u približno 100 šlepera.

Osim što osiguravaju prehrambene i higijenske potrepštine, zahvaljujući volonterima na terenu, Caritas dobiva vrijedne informacije i o ostalim potrebnim stvarima te ih sukladno tomu pokušava pribaviti i dostaviti u najkraćem mogućem roku. Te informacije posebno su važne za hitnu sanaciju oštećenih kuća.

Također, mons. Košić je podsjetio na brojne teško stradale sakralne objekte na kojima će se šteta tek sada početi zbrajati, istaknuvši katedralu Uzvišenja Svetoga Križa i crkvu sv. Marije Magdalene u Selima.

Volonteri su premijera upoznali i s načinom rada unutar centra te distribucijom pomoći, a pokazali su mu i brojne poruke zahvale koje dobivaju. Na kraju, poklonili su mu maleni reljef Djevice Marije, a on je ohrabrio djelatnike i volontere Caritasa te im je zahvalio na svemu što čine za stradale stanovnike toga kraja.

Prije susreta premijer Plenković je u pratnji katedralnog župnika preč. Marka Karače pogledao u potresu teško stradalu sisačku katedralu.