Budi dio naše mreže
Izbornik

Prije godinu dana Rusija i Ukrajina posvećene Mariji

Vatikan (IKA)

Papa Franjo se na kraju opće audijencije 22. ožujka spomenuo čina posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu, održanoga 25. ožujka prošle godine te potaknuo vjernike i molitvene zajednice da svake godine na taj dan obnove taj svečani čin i ne zaborave napaćenu Ukrajinu koja toliko trpi, piše Vatican News.

Sveti se Otac na kraju opće audijencije prisjetio kako je prije godinu dana, 25. ožujka, sjedeći ispred kipa Djevice Marije, u zajedništvu s tisućama vjernika prisutnih u bazilici i na Trgu svetoga Petra, te u zajedništvu sa župama u cijelom svijetu, posvetio Bezgrješnom Srcu Marijinu Rusiju i Ukrajinu, moleći Gospu da ukloni mržnju i umiri svaku želju za osvetom.

Spominjući se tog trenutka molitve, održanoga u okviru inicijative „24 sata za Gospodina“, Papa je molio da se on nastavi, ne gubeći nadu da će se, unatoč zaoštravanju sukoba, ostvariti želja za mirom.

„U subotu slavimo svetkovinu Navještenja Gospodinova; misli se stoga vraćaju na 25. ožujka prošle godine kada su se Crkva i čovječanstvo, posebno Rusija i Ukrajina, posvetili Bezgrješnom Srcu Marijinu” rekao je Papa te potaknuo: „Nemojmo se umoriti mir povjeravati Kraljici mira”.

Papa se obratio svakom vjerniku i zajednici, a posebno molitvenim skupinama te potaknuo da svakog 25. ožujka obnove čin posvete Gospi. „Ona je majka i neka nas čuva u jedinstvu mira. I nemojmo zaboraviti ovih dana napaćenu Ukrajinu koja toliko trpi”, izvještava Vatican News.