Budi dio naše mreže
Izbornik

Primanja i obećanja u Frami Split–Gospa od Zdravlja

Split (IKA)

Franjevačka mladež Split–Gospa od Zdravlja proslavila je 3. prosinca primanja novih članova i obnovu krsnih obećanja, u samostanskoj i župnoj crkvi.

Prije mise članovi Frame su se pripremili sakramentom ispovijedi i molitvom krunice.

Misu je predslavio domaći duhovni asistent fra Željko Štrbac, OFM, a suslavili su duhovni asistent Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Frame fra Ante Bešlić, OFM, i fra Josip Dolić, TOR. Slavlje je počelo procesijom u kojoj su primljenici i obećanici ušli u crkvu noseći svijeće.

Na početku je slavljen obred primanja novih devetero članova u bratstvo.

Prije propovijedi, predsjednica Frame Gospe od Zdravlja, Marija Banović prozvala je one koji su prvi put obećali živjeti Evanđelje po primjeru sv. Franje Asiškoga u bratstvu Franjevačke mladeži, kao i one koji su obećanja obnovili na godinu dana.

Potom je homiliju uputio fra Ante Bešlić.

Uslijedio je obred obećanja pred oltarom. Obećanja je prvi put dalo petero kandidata, a obnovilo ih je jedanaestoro članova.

Na kraju mise domaćini su zahvalili svim Framama, prijateljima i svima ostalima koji su ih došli podržati. U slavlju su sudjelovali članovi Frama  Split–Poljud, Split–Pojišan, Split–Sveta obitelj, Sinj, Imotski, Runovići, Zmijavci, Podbablje, Vinjani, Šibenik–Meterize, Šibenik–Gospa van Grada i Ružići. Osim njih, u slavlju su sudjelovali bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, bend „Ivan Pavao II.“ iz Šibenika.

Na kraju je fra Željko sve blagoslovio i pozvao sudionike slavlja na zajedničko fotografiranje i za zajednički stol. U prepunoj gozbenoj prostoriji domaćini i gosti poslužili su se hranom i pićem. Smijeh, radost, priča, ples i pjesma 180 članova Frame čuli su se kroz cijeli samostan do 22 sata.