Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava sakramenta potvrde u Bosanskom Grahovu

Bosansko Grahovo (IKA)

Vjernici Župe sv. Ilije u Bosanskom Grahovu proslavili su u subotu 18. svibnja sakrament potvrde koji je kandidatima podijelio banjolučki biskup Željko Majić.

Mons. Majić predslavio je u Grahovu euharistiju tijekom koje je kandidatima Božani Lujanović, Makrini Lujanović, Luki Miličeviću i Kristijanu Plavčiću podijelio krizmu. Suslavio je upravitelj Župe sv. Ilije don Davor Klečina, a pjevanje su predvodile sestre milosrdnice iz samostana u Livnu s. Antoneta Martić i s. Dijana Andrić. Prije misnog slavlja biskup se susreo s krizmanicima, provjerio njihovo znanje i uputio im poticajnu riječ ohrabrenja.

Po završetku euharistijskog slavlja župnik je zahvalio školskom kateheti don Ivi Martinoviću te uručio krizmanicima darove i uspomene, a oni su, u ime cijele župne zajednice, biskupu uručili dar – sliku s motivom triju vitraja (sv. Rok, sv. Ilija i sv. Jeronim) iz grahovske župne crkve.

Potom su biskupu i vjernicima predstavljena nova crkvena vrata od hrastovine na čijem je staklenom nadvratniku ispjeskaren motiv iz biskupskog grba biskupa Majića – križ s dvije palmine grane u podnožju što simbolizira stradanje i mučeništvo grahovske župe i katolika kroz prošlost, ali također spasenje i pobjedu. Biskup je najavio dva službena pohoda Grahovu tijekom predstojećeg ljeta – 28. srpnja na obilježavanje dana mučeništva župnika don Jurja Gospodnetića i 13. kolovoza na obilježavanje Dana sjećanja na poginule branitelje.