Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljen blagdan sv. Elizabete Ugarske u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Blagdan sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) i Franjevačke mladeži (Frama), svečano je u utorak 17. studenoga proslavljen u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu.

Euharistiju je predslavio odgojitelj sjemeništaraca fra Siniša Pucić, a suslavio je gvardijan fra Klaudio Milohanović.

Uz ostale vjernike, na misi su sudjelovali članovi OFS-a i Frame.

„Siromasi su najsavršenija slika Božja i nama prilika ostvariti svoje talente i težiti svetosti. Sveta Elizabeta ostvarila je svetost jednostavnošću svoga života. Iako kraljica, bila je ponizna, služila drugima, jer je znala da tako služi Bogu. Poput svetice naših vremena, Majke Terezije, služila je siromasima i potrebitima, i sama je bila beskućnik te je i zaštitnica Caritasa“, rekao je uz ostalo fra Siniša.

Podsjetivši na riječi pape Franje da uvijek držimo svoj pogled na siromasima i prepoznajemo bratsko zajedništvo jedni u drugima, ustvrdio je da se kroz tu snagu našega zajedništva Gospodin želi proslaviti.

Čestitajući nazočnim članovima OFS-a i Frame blagdan njihove zaštitnice, zaključio je da im on poručuje da još više izrastaju u vjeri i po primjeru sv. Elizabete služe Bogu i bližnjima.

Na misi su posluživali sjemeništarci. Svirao je sjemeništarac Šimun Benedik Kopročanec.