Budi dio naše mreže
Izbornik

Prvi dan trodnevnice uoči Stepinčeva u ogulinskoj župi

Ogulin (IKA)

U Župi bl. Alojzija Stepinca u Ogulinu, a uoči 21. obljetnice njena osnutka, u ponedjeljak 7. veljače počela je trodnevna duhovna priprava za proslavu Stepinčeva.

Misu na prvi dan duhovne priprave predvodio je župnik Župe sv. Križa u Ogulinu vlč. Nikola Prša u koncelebraciji domaćeg župnika fra Mirka Kralja. Misu je animirao župni zbor.

„Kroz trodnevnu pripremu posvijestimo si Božju blizinu. Bog nam je blizak, živ, želi doći da nas liječi“, poručio je propovjednik vlč. Prša te istaknuo da je blaženi Alojzije Stepinca bio vojnik vjere i ljubavi. Po njegovu primjeru dopustimo da se Bog u nama nastani, kao što se kroz Kovčeg saveza bio nastanio u židovskom narodu, a dolaskom Isusa došao je i među ljude. Židovi su ga prepoznali, dolazili su mu i radosno ga slušali. Isus je hodao među narodom i izvodio ga na pravi put spasenja da se narod obrati.

I mi smo danas u hramu i prinosimo Bogu žrtvu da se nastani u našim srcima, da nas izliječi, da nas utješi. Koliko mi dolaskom u hram izvršavamo obrede bez oduševljenja i vjere, jesmo li nakon mise suhi i nepreobraženi, potaknuo je na promišljanje vlč. Prša.

Župa bl. Alojzija Stepinca u Ogulinu slavi u četvrtak 10. veljače svetkovinu nebeskog zaštitnika. To će biti 21. proslava od osnutka nove župe u Ogulinu, 13. put u novoj župnoj crkvi.