Budi dio naše mreže
Izbornik

Raspored slavlja kojima predsjeda Papa u mjesecu studenom

Vatikan (IKA)

Na Svjetski dan siromaha i Svjetski dan mladih, koji se slave na 33. nedjelju kroz godinu te na svetkovinu Krista Kralja, Papa će slaviti misu u Bazilici sv. Petra u Vatikanu.

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u srijedu 27. listopada kalendar slavlja kojima će predsjedati papa Franjo u mjesecu studenom.

Na Dušni dan, 2. studenoga na Francuskom vojnom groblju (Cimitero Militare Francese) Papa će predsjedati misom u 11 sati.

U četvrtak 4. studenoga u 11 sati na Oltaru katedre u  Bazilici svetoga Petra predvodi misu za kardinale i biskupe koji su umrli u  posljednju godinu dana. S Papom će koncelebrirati patrijarsi i kardinali, nadbiskupi i biskupi koji se nalaze u Rimu.

Sutradan, 5. studenoga na Katoličkom sveučilištu Presvetoga Srca (Università Cattolica del Sacro Cuore) u Rimu predsjedat će misom u 10.30 sati.

Na 33. nedjelju kroz godinu, 14. studenoga, kada se u Crkvi slavi Svjetski dan siromaha, papa Franjo će u 10 sati predsjedati misnim slavljem u Bazilici sv. Petra.

Iduće nedjelje, na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenoga, kojom završava liturgijska godina i na koju se po novom slavi Svjetski dan mladih na razini partikularnih Crkava, Papa će u vatikanskoj Bazilici slaviti misu 36. svjetskog dana mladih. Misa je u 10 sati.