Budi dio naše mreže
Izbornik

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa posjetio Udrugu Job

Dugo Selo (IKA)

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik posjetio je u utorak 23. kolovoza 2022. Humanitarnu udrugu za osmišljavanje života osobama s posebnim potrebama Job da bi se osobno upoznao s djelovanjem Udruge.

Dugi niz godina članovi Udruge okupljeni oko svećenika Zagrebačke nadbiskupije vlč. Dragutina Goričanca nastoje oko integriranja osoba s posebnim potrebama u svakodnevnicu.

Vlč. Goričanec upoznao je ravnatelja Hrvatskog Caritasa s djelovanjem Udruge u organiziranju hodočašća i putovanja u svetišta u domovini i svijetu. Osobama s posebnim potrebama Udruga Job nastoji biti njihove noge, ruke i oči. Osim putovanja, važan je dio djelovanja Udruge i organiziranje duhovnih obnova u župi Završje kraj Karlovca. Da bi se ostvarila zamisao da u prekrasnu prirodu Završja na duhovnu obnovu mogu doći osobe s posebnim potrebama, treba pripremiti „malo duhovno naselje“, u kojem bi one bile prihvaćene na dostojanstven način. „Kada se na duhovnu obnovu odazove veći broj sudionika, zasad ih smještamo i na krevete u posebno prilagođenim autobusima. Započeli smo s pripremanjem terena na kojem će biti smješteni stambeni kontejneri za sudionike duhovnih obnova, budući da u župnoj kući, koja je i sama trošna, nema dovoljno mjesta. Koliko sredstava skupimo, pomalo ćemo raditi, uzdajući se u Providnost Božju“, ističe vlč. Goričanec.

Radovi na pripremi terena u početnoj su fazi, a želja Udruge Job je da uz pomoć dobročinitelja ostvari svoju zamisao i posjetiteljima Završja učini život ljepšim i duhovno bogatijim.

Uplate za udrugu Job primaju se na: IBAN: HR1023600001101458858. Svrha uplate: Kontejner.