Budi dio naše mreže
Izbornik

Riječki ugostitelji podržali akciju "Za 1000 radosti" - Govori dobrim!" Hrvatskog Caritasa

Rijeka (IKA)

Ugostiteljsi iz Rijeke pridružili su se akciji Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti" za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva, postavljajući Caritasove nastolnike u svojim lokalima.

S obzirom da je aktualno Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru, Hrvatski Caritas upućuje poziv da se nazove donacijski telefon za svaki gol ili bod koji hrvatska reprezentacija osvoji, a za svaku pobjedu ili prijelaz u dalji stupanj natjecanja uplati prigodan novčani dar u pomoć potrebitima naših zajednica.

U ovu akciju uključilo se za sada 20-ak ugostiteljskih obrta s područja Riječke nadbiskupije, koji su stavili nastolnike s potrebnim informacijama. Među njima su: Pommery, Kosi toranj, Mini caffe, Code bar, Pin 1, Latino bar, Kings caffe, Caffe Bar Mimoza, Caffe bar Eugenian itd.

Caritasovi volonteri su poručili kako je većina ugostitelja izrazila oduševljenje i „instant“ pristanak na sudjelovanje u toj akciji. „Mislim da je taj spoj zabave i humanitarnog djelovanja jedna akcija koja je bitna i vrijedna pohvale jer je malo truda potrebno da bi se pomoglo, a plodovi su veliki“, nakon obilaska ugostiteljskih lokala rekla je Emma Pejić Tomić, volonterka Caritasa Riječke nadbiskupije.

Više o informacija o Caritsovoj akciji “Za 1000 radosti – Govorim dobrim!” mogu se pronaći na njihovoj službenoj web stranici.