Budi dio naše mreže
Izbornik

Sedmi dan XXVII. Hoda Franjevačke mladeži

La Verna (IKA)

Članovi Franjevačke mladeži, nakon što su završili prvi dio svog XXVII. Hoda u Hrvatskoj i otišli prema Asizu, u subotu 30. srpnja posjetili su svetište La Vernu.

Sedmog dana Hoda sudionici su se u ranim jutarnjim satima zaputili prema jednom od najznačajnijih franjevačkih mjesta La Vernu. Sv. Franjo se ondje povlačio u osamu, čemu svjedoči priroda cijelog svetišta. Prilikom jednog boravka ondje, sv. Franjo je zadobio rane na dlanovima, stopalima i boku po uzoru na rane Kristove. To je, između ostalog, jedan razloga zašto Serafskog Oca nazivaju Drugim Kristom.

Nakon putovanja od otprilike dvanaest sati, članovi Frame i njihovi duhovni asistenti stigli su na očekivano mjesto. U svetištu su slavili misu koju je predslavio fra Ivan Marija Đuzel. Nakon euharistije i propovjednikovih poticajnih riječi, imali su priliku kratko razgledati La Vernu.

Potom su autobusima uz pjesmu i molitvu sretno stigli do Asiza i smjestili se u dvoranu u kojoj će narednih dana boraviti. Zahvalni Bogu na još jednom danu svoga hodočašća pripremat će se za vrhunac Hoda – svetkovinu Gospe od Anđela i Porcijunkulski oprost.