Budi dio naše mreže
Izbornik

Sinjski franjevci darivali Stacionar županijskog Doma zdravlja

Sinj (IKA)

Franjevci iz sinjskog samostana darovali su u petak 23. prosinca pacijentima i djelatnicima Stacionara u Sinju koji je u sastavu županijskog Doma zdravlja šest televizijskih prijemnika, objavljeno je na portalu Ferata.hr.

Darove su predali gvardijan franjevačkog samostana i upravitelj svetišta Gospe Sinjske fra Marinko Vukman i župnik Župe Gospe Sinjske fra Antonio Mravak.

Novi sinjski župnik uz ostale dužnosti i duhovno skrbi za korisnike stacionara. Obilazeći teško bolesne pacijente fra Antonio je vidio da su oni bez TV prijemnika u sobama.

Dogovorom župnika fra Antonija i gvardijana fra Marinka zajednički su nabavili TV prijemnike kako bi ispunili želju pacijenata i djelatnika.

Uz gvardijana i župnika na primopredaji je bio i sinjski gradonačelnik Miro Bulj, koji je rekao da se rado odazvao pozivu da nazoči predaji darova. Gradonačelnik Bulj istaknuo je da svakako ovaj odjel treba pomoći koliko je to moguće, dodajući da je već u prvoj polovici ove godine donio odluku da se novcem sinjskih poreznih obveznika financira nabavka 8 specijalnih kreveta. Sada je svih 12 kreveta, koliko ih ima u Stacionaru, prilagođeno njezi najtežih bolesnika.

Franjevci i sinjski gradonačelnik saznali su da korisnicima nedostaju o ormarići uz krevete te trapezi iznad kreveta za lakše podizanje.

Gradonačelnik Bulj obećao je da će Grad Sinj početkom iduće godine krenuti u nabavku potrebitih sredstava za korisnike stacionara.