Budi dio naše mreže
Izbornik

Sjećanje na sve pokojne vojnike i policajce u Sisku i Petrinji

Zagreb (IKA)

Uoči svetkovine Svih svetih, u petak. 30. listopada, na gradskom groblju Viktorovcu u Sisku održana je komemoracija za sve poginule i umrle, priopćila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Odrješenje je predmolio policijski kapelan don Ivo Borić, a trajni đakon vlč. Vjekoslav Uvalić pročitao je evanđelje (Iv 3,16).

Vlč. Uvalić je, između ostaloga, u kratkom nagovoru rekao i da „ljubiti znači znati gdje drugoga boli i učiniti sve sa svoje strane da ga više ne boli. – Ljubav je nadnaravni dar Božji kao i vjera i ufanje. Svakom je od Boga darovana. Ljubav je darivanje sebe drugome, usrećivanje drugoga.“

Potom su s časnicima Hrvatske vojske posjetili grob generala Janka Bobetka gdje je su se pomolili.

Na Spomen svih vjernih mrtvih, u ponedjeljak, 2. studenoga, misu u sisačkoj katedrali Uzvišenja Svetoga Križa predslavio je vojni kapelan vlč. Branko Čagelj.

Propovijedao je policijski kapelan don Ivo Borić. Rekao je da „svi mi sjedimo u istoj lađi i svi moramo zajedno ploviti, zato je potrebno vjerovati u uskrsnuće! Potrebno nam je u ovo vrijeme pandemije novo proljeće duha i srca. Ako si umro za svaku radost, za svaku ljubav, za svaku sreću, ako više ne možeš vjerovati ni u sebe, ni u druge ljude, pokušaj turobno i mračno odložiti i svoje srce da nas pročisti, ustani iz noći.“

Na misi je sudjelovao i đakon Uvalić.

Također na Dušni dan, policijski kapelan don Ivo predmolio je odrješenje ispred Policijske postaje Petrinja.