Budi dio naše mreže
Izbornik

Sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije BiH

Sarajevo (IKA/KTA)

Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održalo je svoju 29. sjednicu u petak 1. listopada u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, izvijestila je KTA.

Predsjedao je predsjednika BK BiH vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić, a sudjelovali su: dopredsjednik BK BiH vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić, banjolučki pomoćni biskup Marko Semren i generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević.

Biskupi su upoznati s provedbom zaključaka s 81. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije BiH, održanog 13. i 14. srpnja u Banjoj Luci. Također su dali smjernice za provedbu pojedinih zaključaka čija je provedba u tijeku.

Članovi Vijeća razmotrili su važnije dopise upućene Biskupskoj konferenciji BiH nakon zasjedanja u Banjoj Luci te dali smjernice Tajništvu BK BiH u vezi s tim.

Biskupi su također dogovorili dnevni red 82. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije BiH koje će se održati 4. i 5. studenog u Sarajevu.