Budi dio naše mreže
Izbornik

Sjednica Vijeća HBK za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života

Zagreb (IKA)

Vijeće Hrvatske biskupske konferencije (HBK) za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života, održalo je sjednicu pod predsjedanjem predsjednika Vijeća gospićko senjskog biskupa Zdenka Križića 28. ožujka u sjedištu HBK u Zagrebu.

Na sjednici su u ime redovničkih zajednica bili prisutni: s. Gordana Igrec, fr. Slavko Slišković, fra Tomislav Glavnik, fra Zvonimir Brusač, p. Blaženko Nikolić i s. Krista Mijatović. Svjetovne institute zastupala je Blanka Pavlović, članica svjetovnog instituta Suradnica Krista Kralja.

Na sjednici se raspravljalo o ovogodišnjem obilježavanju Dana posvećenog života. Članovi Vijeća zapazili su da se Dan posvećenog života, nakon dulje stanke zbog pandemije COVID-19, ponovno obilježio u gotovo svim (nad)biskupijama u okviru jednog središnjeg euharistijskog slavlja u kojem su sudjelovale redovnice i redovnici koji vrše poslanje u dotičnim (nad)biskupijama.

U fokusu dnevnog reda sjednice bilo je planiranje susreta redovničkih poglavarica i poglavara s nad/biskupima članovima HBK koji će se održati 8. lipnja 2022. godine. Susret Vijeća HBK za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života s (nad)biskupijskim povjerenicima za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života predviđen je za 7. studenoga 2022. godine.