Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavljima na Pepelnicu u Rimu predsjeda kardinal Pietro Parolin

Rim (IKA)

Državni tajnik Svete Stolice, kardinal Pietro Parolin predsjedat će liturgijskim slavljima na Pepelnicu u Rimu umjesto pape Franje koji je zbog zdravstvenih razloga morao odustati od planiranog sudjelovanja na događajima ovoga tjedna.

Molitveno slavlje održat će se u obliku rimskih „postaja“. Prema rasporedu u 16.30 sati održat će se Statio i pokornička procesija od crkve Sv. Anzelma, a potom u 17 sati misa, blagoslov i obred pepeljenja u Bazilici svete Sabine.

U procesiji će sudjelovati kardinali, nadbiskupi, biskupi, benediktinski monasi iz crkve Svetog Anzelma, oci dominikanci iz Bazilike svete Sabine i nekolicina vjernika. Na završetku procesije, u Bazilici će se održati misa s obredom blagoslova i obredom pepeljenja.

U kalendaru aktivnosti pape Franje navodi se kako zbog akutnih bolova u koljenu, za koje je liječnik propisao dulje razdoblje mirovanja, papa Franjo neće moći predvoditi slavlja na Čistu srijedu ili Pepelnicu. Tradicionalno papa svake godine na Pepelnicu u Bazilici svete Sabine predvodi liturgijske obrede i misu.