Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret kardinala Bozanića i dekana Lakušića

Zagreb (IKA/TU)

U uredu zagrebačkoga nadbiskupa u četvrtak, 3. prosinca, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić sastao se s dekanom Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Stjepanom Lakušićem, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Razgovaralo se o daljnjemu tijeku obnove zagrebačke prvostolnice, oštećene u potresu 22. ožujka 2020., pri čemu je dekan Lakušić izrazio spremnost Građevinskoga fakulteta da se sa svojim stručnim osobljem i drugim mogućnostima uključi u taj iznimno složen posao koji zahtijeva široku i koordiniranu suradnju više struka i mjerodavnih institucija.

Kardinal je zahvalio na toj spremnosti Građevinskoga fakulteta da na izravan način pridonese obnovi prvostolnice, crkve-majke Zagrebačke nadbiskupije, simbola ne samo grada Zagreba nego i Hrvatske, što dobro osjećaju i ljudi u domovini i hrvatski iseljenici.

Sudionici sastanka razmotrili su konkretne izazove i potrebe te daljnje nužne korake u oblikovanju suradnje, kako bi na najučinkovitiji način došlo do plodonosnoga ostvarivanja željene obnove.

Na sastanku su sudjelovali i prof. dr. Josip Atalić, mr. sc. Ivan Palijan, dipl. ing. građ., mons. Ivan Šaško, mons. Zlatko Koren i preč. Ivica Budinšćak.