Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret ministranata Sisačke biskupije u Lasinji

Lasinja (IKA)

Susret ministranata Sisačke biskupije održan je od 8. do 10. listopada u Duhovnom centru u Lasinji gdje se okupilo više od 40 dječaka.

Susret su vodili povjerenik za duhovna zvanja vlč. Damir Kunić te kandidat za đakonat Marin Mlađenović. Tri dana susreta provedena su u zajedništvu, molitvi, igri, sportskim aktivnostima, međusobnom upoznavanju i sklapanju novih prijateljstava te slavljenju mise.

U petak susretu se pridružio i sisački biskup Vlado Košić koji je s ministrantima i župljanima slavio misu u kojoj je okupljene ohrabrio i potaknuo na promišljanje i molitvu za duhovna zvanja. Susret ministranata s biskupom nastavljen je u dvorani pastoralnog centra gdje je biskup govorio o svome djetinjstvu, ministriranju i odluci da postane svećenik, a ministranti su imali priliku postavljati pitanja na koja je biskup rado odgovarao.

Drugog dana susreta, ministranti su imali priliku za slavlje sakramenta ispovijedi. Održano je i natjecanje u nogometu, a ministrante je posjetio i župnik u Budaševu preč. Krešimir Bulić, koji im je posvjedočio o sebi i svećeničkom životu. Zajedno s povjerenikom vlč. Kunićem, dječaci su posjetili samostan časnih sestara kćeri Srca Isusova, a večernji program bio je zabavni i molitveni.

Posljednjeg dana, ministranti su sudjelovali na misi zajedno sa župljanima, nakon koje je održan i zaključni susret te su se nakon ručka uputili prema svojim župama.