Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret nadbiskupa Uzinića i muftije Hasanovića

Rijeka (IKA)

Riječki nadbiskup Mate Uzinić susreo se u petak 12. svibnja 2023. u Ordinarijatu Riječke nadbiskupije s predsjednikom Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj Azizom ef. Hasanovićem.

Muftijia Hasanović je u Rijeci boravio povodom 1. međunarodnog natjecanja u memoriranju (hifz) Kur’ana Časnog za hafize starije od 35 godina, te proslave 10. godišnjice Islamskog centra u Rijeci.

Susretu su nazočili generalni vikar Riječke nadbiskupije Mario Tomljanović, zamjenik muftije i ravnatelj Islamske gimnazije u Zagrebu Mevludi Arslani, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Rijeka Hidajet Hasanović, tajnik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj Nermin Botonjić i predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Rijeka Mirsad Čoko.

Razgovarali su o pitanjima od zajedničkog interesa. Pritom je istaknuta kvalitetna dosadašnja suradnja u zajedničkom radu na promicanju međureligijskog dijaloga.

Prilikom susreta razmijenjeni su darovi. Nadbiskup Uzinić je muftiji Hasanoviću poklonio svezak knjiga umirovljenog riječkog nadbiskupa Ivana Devčića „Pitanje o Bogu“ te zbornik teoloških radova „Sa svim brodolomima povijesti“. Muftija je nadbiskupu poklonio Islamski enciklopedijski almanah u izdanju Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.