Budi dio naše mreže
Izbornik

Svjetski dan bolesnika proslavljen u „Betaniji“

Čapljina (IKA)

U Domu za stare i iznemogle s hospicijem „Betanija“ u Čapljini u četvrtak 11. veljače proslavljen je blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika.

Slavljeni su osmi rođendan Doma i 10. rođendan Radionice za osobe s invaliditetom „Betlehem“. Korisnike je pohodio je misu predvodio mostarsko-duvanjski biskup i apostolski-upravitelj trebinjsko-mrkanski te predsjednik Caritasa Mostar mons. Petar Palić.

Misa je ove godine slavljena u prostorijama Doma, a na početku je pozdravnu riječ uputio ravnatelj Caritasa Mostar don Željko Majić koji je zahvalio biskupu na dolasku, a korisnicima i djelatnicima na spremnosti organiziranja ovoga dana.

U propovijedi biskup Palić je pozvao korisnike i djelatnike da, međusobno se poštujući i uvažavajući, očituju Božju ljubav. Molitvu vjernika i ove godine su čitali korisnici Doma i Radionice te dvije njegovateljice. Čapljinski župnik don Dragan Filipović i župnik iz župe Domanovići don Gordan Božić glazbom su pratili misno slavlje, a s posebnom radošću korisnici su prihvatili i pridružili se u izvedbi završne marijanske pjesme „Kao Marija“, izvijestili su iz Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan.