Budi dio naše mreže
Izbornik

Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba proslavljen u Đakovu

Đakovo (IKA)

Treći Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba pod geslom „Od koljena do koljena dobrota je njegova“ proslavljen je u Đakovu u četvrtak 20. srpnja 2023. u organizaciji Centra Amadea Milosrdnih sestara Svetoga Križa i đakovačke Župe Svih Svetih.

Susret je upriličen u dopodnevnim satima na ljetnoj terasi Centra Amadea gdje se okupilo više od stotinu starijih osoba i njihovih sinova, kćeri i unuka. Svi koji su željeli mogli su se ispovjediti za vrijeme molitve Gospine krunice, a potom je uslijedila misa koju je predvodio župni vikar Domagoj Vidaković.

Okupljene je pozdravila i s. Natalija Fadiga, voditeljica Udruge i dnevnog boravka za starije Centra Amadea poželjevši im svima dobrodošlicu i ugodan boravak. Izrazila je svima blizinu, ljubav i poštovanje te molitvenu podršku čestitavši im Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba. Naglasila je njihovu važnost u životu generacija, a također je zamolila i njihovo molitveno praćenje djece, mladih i unuka.

Vlč. Vidaković je u homiliji također ohrabrio osobe starije životne dobi iskazavši im poštovanje i naglasivši važnost njihove prisutnosti u jednoj zajednici. Tumačio je zatim evanđeoski tekst susreta Marije i Elizabete te pročitao i dio papine poruke za Dan djedova i baka te starijih osoba.

Poslije mise članovi Župnog pastoralnog vijeća i volonteri Udruge sv. Vinka Paulskog upriličili su druženje djedova, baka i starijih osoba te im poslužili osvježenje i domaća peciva iskazavši im na taj način zahvalnost, ljubav i odanost. Sudionici su izrazili zadovoljstvo, radost i sreću zbog susreta i slavlja, prihvaćenosti i druženja priređenim njima u čast.