Budi dio naše mreže
Izbornik

U Zagrebu održana jedanaesta sjednica Radne skupine za izradu Završnoga dokumenta Sinode

Zagreb (IKA/TU)

Pod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića u ponedjeljak 16. svibnja 2022. u Uredu zagrebačkoga nadbiskupa, Kaptol 29, održana je jedanaesta sjednica Radne skupine za izradu Završnoga dokumenta Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, izvijestio je nadbiskupijski Tiskovni ured.

Na sjednici su sudjelovali svi članovi Radne skupine: mons. dr. Ivan Šaško, delegirani predsjednik, mons. Mijo Gorski, mons. dr. Stjepan Kožul, mons. dr. Stjepan Baloban, dr. Ante Crnčević, OFM, preč. mr. Marko Kovač, dr. Blaženka s. Valentina Mandarić i preč. dr. Denis Barić, tajnik Sinode.

Nakon uvodne molitve i pozdravnih riječi kardinala Bozanića svima nazočnima, pročitan je zapisnik s desete sjednice Radne skupine koji je jednoglasno prihvaćen.

Potom su članovi Radne skupine, uz već izrađeni cjelokupni tekst Završnoga dokumenta Sinode, razmotrili određene izmjene i nadopune koje je bilo neophodno unijeti u tekst Dokumenta Sinode s obzirom na nove zaživljene crkvene stvarnosti i nove crkvene dokumente koji su doneseni na razini sveopće Crkve. Napose su se osvrnuli na odvijanje sinodskoga hoda započetog u listopadu 2021. godine, a koji će završiti 2023. godine Biskupskom sinodom u Rimu o temi Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje. U tom smislu, detaljno je razmotreno i prihvaćeno novo izrađeno poglavlje Sinodalnost – hod Crkve koji traje koje zauzima posljednji dio Završnoga dokumenta Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.

Iduća sjednica zakazana je za 4. srpnja 2022.