Budi dio naše mreže
Izbornik

Ususret Kontinentalnoj sinodskoj skupštini u Pragu

St. Gallen (IKA)

Od ponedjeljka 30. siječnja aktivna je mrežna stranica za Europsku kontinentalnu skupštinu Sinode koja će se održati u Pragu od 5. do 12. veljače, objavio je Tiskovni ured Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE).

Internetska stranica dostupna je na poveznici: https://prague.synod2023.org/

Na mrežnoj stranici trenutno se nudi najnovija verzija programa skupa i neki podaci o Skupštini. Kako se bude bližio sam događaj, stranica će biti ažurirana s više pojedinosti i materijala: za svaki dan bit će dostupna fotogalerija i opći sažetak radova. Radovi sinodske skupštine u Pragu moći će se pratiti izravno putem streaminga na istoj mrežnoj stranici, a naknadno ponovno pogledati na YouTube kanalu CCEE-a.

Do 9. veljače stalno će se objavljivati vijesti sa skupa. U drugom dijelu Skupštine, od 10. do 12. veljače, rezerviranom samo za predsjednike nacionalnih biskupskih konferencija, nije predviđena nazočnost novinara, te će biti objavljeno samo završno priopćenje na kraju radova.

Mrežna stranica kontinentalne skupštine u Pragu je glavni kanal putem kojeg će se prenositi činjenice i događaji vezani uz Skupštinu. U Pragu će također postojati višejezični medijski tim za podršku akreditiranim novinarima i za pružanje informacija pojedinim jezičnim grupama.

Pokrenuta je i službena CCEE Facebook stranica na poveznici: https://www.facebook.com/CCEEofficial kao i službeni Instagram kanal: https://www.instagram.com/mediaccee/

Oni koji žele mogu se još uvijek akreditirati za Europsku kontinentalnu sinodsku skupštinu slanjem poruke putem elektronske pošte na e-adresu: accreditation.media@ccee.eu.