Budi dio naše mreže
Izbornik

Uvođenje u službu novog župnika i upravitelja svetišta u Aljmašu

Aljmaš (IKA/TU)

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić tijekom slavlja svečane euharistije u nedjelju 4. rujna uveo je u službu novoimenovanog aljmaškog župnika i rektora Svetišta Gospe od Utočišta preč. Tomislava Ćurića.

Koncelebrirali su dosadašnji župnik preč. Ante Markić, vlč. Boris Vulić i preč. Zdenko Ilić, profesori na KBF-u u Đakovu te tajnik Nadbiskupskog ordinarijata vlč. Domagoj Lacković.

Na početku euharistijskog slavlja nadbiskup Hranić predstavio je novoimenovanog župnika i upravitelja svetišta, a preč. Markić pročitao je pred okupljenom zajednicom dekret imenovanja. Zatim je novoimenovani župnik pred nadbiskupom obnovio svećenička obećanja. Uslijedila je blagoslovna molitva te je na znakovit način prijašnji župnik novome župniku predao ključeve crkve.

Nakon liturgije riječi uslijedila je nadbiskupova homilija u kojoj je protumačio Božju riječ i govorio o potrebi i vrijednosti zauzetog i predanog služenja u župi i svetištu. Sabranu zajednicu potaknuo je na suradnju i otvorenost prema novom župniku.

Nakon homilije župnik Ćurić je pred nadbiskupom i okupljenim vjernicima položio ispovijest vjere. Uslijedila je molitva za vlastitog župnika nakon čega je nadbiskup novom župniku povjerio predsjedanje zajednici pozivajući ga da zauzme mjesto predsjedatelja.

Prije završnog blagoslova predstavnici Osječko-baranjske županije i grada Osijeka zahvalnim su se riječima obratili preč. Markiću i prigodno ga darivali. Potom je predstavnica župne zajednice uputila prigodne riječi pozdrava i dobrodošlice novom župniku.

Novoimenovani je župnik u svom pozdravnom govoru zahvalio preč. Markiću za 49 godina predanog služenja župi i svetištu, pozivajući ga da i u danima mirovine što više vremena provodi u Aljmašu. Izrazio je zahvalnost i časnim sestrama Janji i Dominiki za njihovu vrijednu prisutnost i djelovanje te svima koji su ga dočekali otvorena srca i pripremili sve što je potrebno da slavlje bude svečano i dostojanstveno.

Na slavlju su uz domaće župljane sudjelovali i vjernici slavonskobrodske Župe bl. Alojzija Stepinca kojima je sadašnji aljmaški župnik služio zadnjih 13 godina. Na misi su posluživali ministranti iz Aljmaša i Slavonskog Broda, a liturgijsko pjevanje predovdio je domaći župni zbor pod vodstvom s. Dominike.