Budi dio naše mreže
Izbornik

Video-konferencija hrvatskih dušobrižnika iz Australije

Sydney/Melbourne/Perth (IKA)

Na poziv delegata Hrvatske inozemne pastve za Australiju fra Ive Tadića u četvrtak 19. studenoga održana je video-konferencija hrvatskih dušobrižnika iz Australije, prenosi u petak 20. studenoga službena Facebook stranica Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Na konferenciji su, uz devetoricu dušobrižnika, sudjelovali i predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za hrvatsku inozemnu pastvu mons. dr. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini, zatim provincijali Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić i Hrvatske provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto te nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislav Markić.

Susret je pozdravom i molitvom otvorio nadbiskup Vukšić, a poslije njega skupu su se obratili provincijali Marinčić i Krišto te ravnatelj Markić. Potom su o pastoralnoj situaciji u njihovim zajednicama uvjetovanoj epidemijom govorili hrvatski dušobrižnici iz Sydneyja, Melbournea, Geelonga, Pertha i Wollongonga. Delegat Tadić osvrnuo se i na situaciju centara u Hobartu, Newcastlu, Canberri, Adelaidu i Brisbanu, čiji su voditelji bili spriječeni sudjelovati.

Dvoipolsatni video-susret završio je razgovorom o nekim pastoralnim i osobnim pitanjima te je zaključeno kako i u budućnosti valja nastaviti s nesmanjenim pastoralnim zalaganjem i služenjem na dobro naših iseljenika i njihovih potomaka, javlja u petak 20. studenoga službena Facebook stranica Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.