Budi dio naše mreže
Izbornik

Vodice: 13. dani kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine

Vodice (IKA)

Nakon dvije godine stanke a u ozračju početka došašća i pohoda vrhbosanskog nadbiskupa Tome Vukšića i Borjane Krišto uime Hrvatskog narodnog sabora BiH održani su „13. dani kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije“.

Dani su završili u nedjelju 27. prosinca svečanom misom koju je u župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca na Srimi predvodio nadbiskup Vukšić u koncelebraciji sa župnikom Srime. Nadbiskup je okupljene vjernike upoznao sa stanjem u Bosni i Hercegovini te je u propovijedi istaknuo da se u svakoj misi treba slaviti Božić, odnosno “rađa se Isus i dolazi u naša srca ako su mu otvorena da ga prime”.

Dani su započeli u subotu 26. prosinca sa „Skupom“ i svečanom večerom u Vodicama u  hotelu Olimpiya gdje je predstavljena bogata gastro-ponuda tradicijskih jela koje je pripremilo tridesetak članica Zajednice. Na skupu su uz predsjednicu zajednice Luciju Toprek govorili nadbiskup Vukšić, Borjana Krišto, šibenski župan Marko Jelić, gradonačelnik Vodica i domaćin Ante Cukrov te šibenski biskup Tomislav Rogić. U glazbenom dijelu programa nastupili su Miroslav Škoro i Hrvatsko kulturno umjetničko društvo fra Karlo Kujundžić iz Brestovskog, iz BiH.

„Obogaćeni  bogatim programom i ispunjeni velikom željom ići u još vrsniji rad, sretni smo što smo održali 13. dane kulturne baštine Hrvata BiH. Od srca zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli projekt. Dani su prošli u radosti i miru i ojačali nas u zajedništvu i ljubavi za povezivanje našeg naroda i očuvanja kulturne baštine“, kazao je član Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije Goran Babić.