Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša susreo se s hrvatskom zastupnicom u Europskom parlamentu Željanom Zovko

Zagreb (IKA)

Potpredsjednica Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) u Europskom parlamentu, hrvatska zastupnica Željana Zovko i zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša susreli su se u nedjelju 12. studenog 2023. u Uredu na zagrebačkom Kaptolu.

Zastupnica Zovko je nadbiskupu Kutleši približila svoje trenutne parlamentarne aktivnosti, s naglaskom na održanu konferenciju o bl. kardinalu Alojziju Stepincu i okrugli stol o Putu sv. Jakova u Europskom parlamentu. Tim povodom Zovko je nadbiskupu uručila i knjigu koju je izdala nakon konferencije o bl. Alojziju Stepincu, a koja sadrži zaključke spomenutog događaja i osvrte međunarodnih stručnjaka, uključujući one iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Svete Stolice i Hrvatske.

Kako je izvijestio Ured zastupnice, razgovarali su i o aktivnostima EPP-ove radne skupine za međukulturni i vjerski dijalog te je Zovko naglasila što sve Klub zastupnika EPP-a radi za njegovanje demokršćanskih vrijednosti i očuvanje kršćanske tradicije u Europi te promicanje uloge kršćanina pojedinca u politici.