Budi dio naše mreže
Izbornik

Započeo Susret hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru

Bjelovar (IKA)

Tisuće mladih došle su u župe diljem Bjelovarsko-križevačke biskupije kako bi sudjelovale na ovogodišnjem Susretu hrvatske katoličke mladeži pod geslom „Gore srca“, koji se održava u subotu 17.rujna.

Prvi dio programa bit će održan u župama u koje su raspoređene grupe mladih. Očekuje ih kratki molitveni program i zajednički ručak. Nakon toga uputit će se u Bjelovar gdje će biti održan središnji dio susreta.

U središnjem gradskom parku na Sajmu zvanja sudionike će po dolasku dočekati redovnici i redovnice iz 24 zajednice te sjemeništarci i odgojitelji Međubiskupijskog i Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu. Mlade će animirati umjetnica Eva Vukina, a katoličke knjižare i izdavači su spremni za predstavljanje svoga djelovanja. Mladi će u parku imati priliku i za razgovor s duhovnicima. Također će moći napraviti prigodne fotografije u za to predviđenim fotokutićima. Bjelovarski ugostitelji mlade su dočekali s prilagođenim cijenama ponude.

Oko 15 sati krenut će procesija prema Gradskom nogometnom stadionu na kojem će biti održan duhovni pretprogram i slavljena svečana euharistija. Oko 16:15 počet će program koji će voditi urednica i voditeljica s Hrvatske katoličke mreže Diana Tikvić.

Mladi će nakon euharistije na stadionu i oko njega imati vrijeme za okrjepu, koje su organizatori nazvali „Neka posjedaju po travi“ (usp. Mt 14, 19).

U 19:30 počet će zahvalno slavljenje uz sastav Božja pobjeda. Susret će završiti euharistijskim klanjanjem koje će predvoditi župnik Župe Duha Svetoga na zagrebačkom Jarunu don Damir Stojić.

O sigurnosti svih sudionika brinu policijski službenici koji će sudionicima biti na raspolaganju na bjelovarskim ulicama.

Fotografije i atmosferu sa Susreta hrvatske katoličke mladeži moguće je pratiti putem službenog Instagram i Facebook profila te na Facebook stranici HKR-a.