Budi dio naše mreže
Izbornik

Zavjetna misa Gospi Koraćanskoj

Koraće (IKA)

Pedesetak Koraćana i njihovih prijatelja okupilo se u srijedu 15. lipnja u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije pod geslom „Majko dobrog savjeta, budi nam utjeha i nada“ u Koraću u Bosanskoj Posavini gdje su slavili zavjetnu misu u čast Gospi Koraćanskoj.

Misu je predslavio domaći sin župnik u Svilaju fra Mladen Jozić. Suslavili su domaći župnik fra Ivan Marić, domaći sin fra Blažen Lipovac i grkokatolički župnik u Derventi vlč. Franjo Sitnik.

Na početku mise fra Mladen je blagoslovio sliku Milosrdnog Isusa promjera 1.8 × 1 metar, koju je župi darovao župljanin Anto Lipovac, a okvir je izradio župljanin Marko Zeba.

U homiliji predslavitelj je posvijestio da je za kršćanima najvažnije živjeti od riječi Božje, vjere i Tijela i Krvi Kristove.

„Budimo snažni i čvrsti u vjeri, o njegujmo zajedništvo. Živimo tako da svijet prepozna u nama svjedoke vjere. Bez Tijela i Krvi Kristove, čiju svetkovinu sutra slavimo to nam nije moguće. Zato živimo sakramentalnim životom, blagujmo Kristovo tijelo i imat ćemo život vječni“, poručio je uz ostalo fra Mladen.

Pred Gospinim kipom na kraju je mise fra Blažen je predmolio Lauretanske litanije i zavjetnu molitvu Gospi Koraćanskoj čijoj je zaštiti preporučio sve župljane.

Uz razne nakane posebno su, kako na misi tako i u prigodnoj marijanskoj pobožnosti prije mise, molili za mir u svijetu i Ukrajini.