Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bezgresna

Blagoslov slika na staklu u kapeli sv. Josipa Kupertinskog

U klerikatskoj kapeli sv. Josipa Kupertinskog na zagrebačkom Svetom Duhu, slike na staklu akademskog autora Ante Čule blagoslovio je u srijedu 19. travnja provincijal Hrvatske provincije svetog Jeronima franjevaca konventualaca fra Miljenko Hontić.

Papa molio pred kipom Bezgrešne u blizini Španjolskog trga

Kao i svake godine, papa Franjo je 8. prosinca 2022. molio pred kipom Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u blizini Španjolskog trga u Rimu te joj povjerio sve ljude na zemlji i molio za mir, napose u Ukrajini, izvještava Vatican News.

HKR-ova emisija Argumenti o Bezgrešnom začeću Blažene Djevice Marije

Povodom svetkovine Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, u emisiji Argumenti na HKR-u u četvrtak, 8. prosinca, na samu svetkovinu moglo se čuti 'kako osvojiti čitav svijet za Krista po Bezgrešnoj' i 'kako nasljedovati Bezgrešnu u svijetu koji sve više gubi osjećaj za grijeh'?

Papa: Bog u našoj poniznosti čini velika djela

Prije molitve Anđeoskog pozdravljenja s hodočasnicima okupljenima na Trgu Sv. Petra, papa Franjo ih je na svetkovinu Bezgrešnoga začeća BDM, 8. prosinca, potaknuo neka po uzoru na Blaženu Djevicu Mariju ponizno i radosno žive svakodnevni život s pogledom usmjeren na Boga i bližnjeg, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

1 2