Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: brac

Orguljaška škola u Bolu na Braču

Institut za crkvenu glazbu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i dominikanski samostan Svete Marije Milosne – Bol, uz pomoć Centra za kulturu općine Bol, od 6. do 9. travnja 2021. organizirali su Orguljašku školu u Bolu na Braču.

Apostolski nuncij Nikola Eterović na Veliku Gospu u Pučišćima: Prijeti nam duhovna pandemija

Nadbiskup Nikola Eterović, apostolski nuncij u Njemačkoj, predvodio je u subotu 15. kolovoza na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo euharistijsko slavlje u crkvi sv. Jeronima u rodnoj župi u Pučišćima na Braču. Uz nadbiskupa Eterovića, suslavio je njegov tajnik i novoimenovani ravnatelj Nadbiskupijskoga pastoralnoga instituta u Zagrebu i voditelj Đakonske pastoralne godine dr. Jakov Rađa.

Vjernici Donjega Humca na otoku Braču proslavili svete Joakima i Anu

Svečanim misnim slavljem koje je pred crkvom sv. Fabijana i Sebastijana predvodio dekan Bračkoga dekanata Ivica Huljev i tradicionalnom procesijom s kipom sv. Ane ulicama mjesta, vjernici Donjega Humca na otoku Braču proslavili su u nedjelju navečer 26. srpnja svetkovinu sv. Joakima i Ane, roditelja Blažene Djevice Marije.

Mise s narodom ponovno se slave na Braču

Od ponedjeljka 25. svibnja nastavljaju se slaviti mise s narodom i na Braču, ističe se u dopisu biskupskoga vikara za otok Brač don Ivice Huljeva. Tekst objave prenosimo u cijelosti.

Zabrana napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području otoka Brača

Na temelju prijedloga Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, uvodi se nužna epidemiološka mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području otoka Brača u trajanju od 14 dana, objavio je koronavirus.hr - službena stranica Vlade RH za pravodobne i točne informacije o koronavirusu.

Fra Ivan Matić: Bez euharistije ne možemo živjeti svoj život i poslanje

Pod biblijskim geslom „Danas mi je boraviti u tvojoj kući” od 1. do 8. ožujka u župi sv. Ivana Krstitelja u Postirima na Braču održavaju se Franjevačke pučke misije, a u ponedjeljak 2. ožujka tema je bila "Poziv i poslanje". Voditelj je franjevac Hrvatske franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda fra Ivan Matić iz Kuće susreta „Tabor”.

1 2