Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dominikanski-provincijal-fr-slavko-sliskovic

Zlatna misa fr. Marinka Zadre

Euharistijskim slavljem u samostanskoj i župnoj crkvi Bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici 15. svibnja dominikanac fr. Marinko Zadro proslavio je 50. obljetnicu svećeničkog ređenja, objavljeno je na mrežnoj stranici dominikanci.hr.

RAZGOVOR Fr. Slavko Slišković za "Vijenac": Vjera u uskrsnuće potrebna je upravo u teškim trenucima

Na blagdan sv. Tome Akvinskoga 28. siječnja započela je proslava 800. obljetnice rođenja za nebo sv. Dominika, kao i osam stoljeća isprekidane prisutnosti Reda otaca dominikanaca u Hrvatskoj. Uz najveći kršćanski blagdan Uskrs za "Vijenac", književni list za umjetnost, kulturu i znanost, govori provincijal Hrvatske dominikanske provincije i ugledni crkveni povjesničar izv. prof. dr. sc. fr. Slavko Slišković. Razgovor kojega je vodio novinar "Vijenca" Tomislav Šovagović prenosimo u cijelosti.

Otvorena jubilarna dominikanska godina

Zahvalnim euharistijskim slavljem koje je u crkvi Kraljice sv. Krunice u Zagrebu na blagdan sv. Tome Akvinskog, 28. siječnja, predvodio apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua hrvatska dominikanska obitelj započela je proslavu 800. obljetnice rođenja za nebo svoga utemeljitelja sv. Dominika i 800 godina od dolaska dominikanaca na hrvatske prostore.