Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: don-ivica-pervan

Otvorena Festa sv. Vlaha 2024.

Svečanom i štovateljima sv. Vlaha dobro poznatom i dragom ceremonijom u petak 2. veljače ispred Zborne crkve sv. Vlaha u Dubrovniku otvorena je Festa sv. Vlaha kojom se Dubrovnik spominje 1052. godine Parčeve zaštite.

Proslavljen blagdan Ruke sv. Vlaha

Blagdan Ruke sv. Vlaha svečano je proslavljen u zbornoj crkvi sv. Vlaha u Dubrovniku u srijedu 5. srpnja uz relikviju lijeve Parčeve ruke koja je u procesiji donesena iz katedralne riznice, a poslije mise je na isti svečan način vraćena u katedralu. Procesiju i misu predvodio je prvi put rektor crkve sv. Vlaha mons. Ivica Pervan.

Ekumenska molitva u Dubrovniku

Ekumenska molitva u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku, na kojoj su se okupili katolički i pravoslavni kršćani sa svojim svećenicima i biskupima, upriličena je u subotu 21. siječnja.

Dubrovnik: Proslavljen Dan biskupijskog Caritasa

Dan Caritasa Dubrovačke biskupije svečano je proslavljen u nedjelju, 25. rujna u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku zahvalnim euharistijskim slavljem koje je predvodio predsjednik biskupijskog Caritasa i generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. Ivica Pervan.

Proslavljen Dan Trebinjsko-mrkanske biskupije

Trebinjsko-mrkanska biskupija proslavila je blagdan zaštitnika sv. Mihovila u nedjelju prije kalendarske proslave blagdana, 25. rujna, svečanim euharistijskim slavljem kojim je u Trebinju predsjedao mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić.