Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-mate-basic

Petrovo proslavljeno u Taborištu

Svetkovina sv. Petra i Pavla svečano je proslavljena u četvrtak 29. lipnja u Taborištu u župi Hrastovica, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

U Argumentima HKR-a o obnovi i izgradnji kuća na području Sisačke biskupije

O životu na području Sisačke biskupije dvije godine nakon potresa u emisiji "Argumenti" Hrvatskoga katoličkog radija u ponedjeljak 30. siječnja 2023. govorili su sisački biskup Vlado Košić, predsjednica Povjerenstva Caritasa Sisačke biskupije za stradale u potresu s. Smilja Čirko te župnik petrinjske Župe sv. Ivana Pavla II. i Župe sv. Bartola u Hrastovici fra Mate Bašić. Emisiju je uredila i vodila Diana Tikvić.

Proslava Bezgrešne i sv. Ambrozija u Budičini

Na svetkovinu Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Budičini, filijalnoj crkvi Župe sv. Bartola u Hrastovici, proslavljena je svetkovina Bezgrešne kojoj je posvećena ta crkva i sv. Ambrozije, zaštitnik pčelara, jer je upravo u tom kraju pčelarstvo u tradiciji naroda.

Bartolovo proslavljeno u Hrastovici

Župa Hrastovica proslavila je u srijedu, 24. kolovoza svetkovinu nebeskog zaštitnika sv. Bartola. Misno slavlje u privremenom bogoslužnom prostoru predvodio je sisački biskup Vlado Košić koji je tom prigodom uveo u službu novog župnika fra Matu Bašića te mu je i zaželio obilje Božjeg blagoslova u radu.

Spomendan bl. Karla Austrijskog u Karlovcu

Spomendan blaženoga Karla Austrijskog, posljednjeg hrvatskog kralja te naslovnog zaštitnika Bratstva, svečano je obilježen u nedjelju 24. listopada u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Karlovcu.

1 2