Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-mate-basic

Bartolovo proslavljeno u Hrastovici

Župa Hrastovica proslavila je u srijedu, 24. kolovoza svetkovinu nebeskog zaštitnika sv. Bartola. Misno slavlje u privremenom bogoslužnom prostoru predvodio je sisački biskup Vlado Košić koji je tom prigodom uveo u službu novog župnika fra Matu Bašića te mu je i zaželio obilje Božjeg blagoslova u radu.

Spomendan bl. Karla Austrijskog u Karlovcu

Spomendan blaženoga Karla Austrijskog, posljednjeg hrvatskog kralja te naslovnog zaštitnika Bratstva, svečano je obilježen u nedjelju 24. listopada u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Karlovcu.

Susret HKLD-a u Karlovcu

Članovi Podružnice Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva u Karlovcu okupili su se u četvrtak 10. lipnja nakon duljeg razdoblja da bi poslušali predavanje „Medicina antiqua et Christus medicus“ samostanskog i župnog vikara u Samostanu i Župi Presvetog Trojstva u Karlovcu fra Mate Bašića, OFM.

Argumenti HKR-a: Važnost posta, pokore i žrtve

O važnosti posta, pokore i žrtve, kao svojevrsnom ispitu odluka koje se donose u nadolazećem vremenu korizme, razgovaralo se u emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija 16. veljače.

Stepinčevo kod svetog Josipa

Četvrtu srijedu Velike pobožnosti svetom Josipu, 10. veljače, ujedno spomendana blaženika Alojzija Stepinca, predvodio je fra Mate Bašić, župni vikar Župe Presvetog Trojstva u Karlovcu.

Argumenti HKR-a: „Ima li Boga u cjelovitoj ekologiji i bratstvu pape Franje?”

Je li sadašnji poglavar Katoličke Crkve postao papa ekolog, a priroda božanstvo? Govori li njegov pristup stvorenom svijetu o Bogu i gdje je tu mjesto za Isusa Krista? Što nam poručuje novom enciklikom "Fratelli tutti" i kako je sveti Franjo zamislio to bratstvo? O tome su u emisiji „Argumenti” urednice Tanje Maleš u ponedjeljak, 5. listopada govorili prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, dr. sc. Miriam Mary Brgles s Odjela za sociologiju HKS-a, i fra Mate Bašić, doktorant na KBF-u.

1 2