Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: generalni-postulator-za-kauze-beatifikacije-i-kanonizacije-zagrebacke-nadbiskupije

Osmi dan devetnice sv. Dujmu

Osmoga dana devetnice sv. Dujmu, na Šestu vazmenu nedjelju, 5. svibnja 2024., svečanu misu u splitskoj prvostolnici predslavio je čuvar Svetišta Gospe od Pojišana u Splitu fra Žarko Lučić. Nakon mise predstavljena je knjiga s. Manete Mioč „Blaženikove sestre. Sestre služavke Malog Isusa u Stepinčevu Krašiću“.

Mons. Batelja: Stepinac je bio pastir po Isusovu Srcu

Propovijed generalnog postulatora za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije mons. Jurja Batelje na Nedjelju Dobroga Pastira, 21. travnja 2024., u crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću, na misi koju je predslavio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua, prije koje je predstavljena zbirka propovijedi bl. Alojzija Stepinca o Lauretanskim litanijama.

ARGUMENTI HKR-a: 25. godišnjica Stepinčeve beatifikacije

U povodu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca, u ponedjeljak 2. listopada, u emisiji „Argumenti“ Hrvatskog katoličkog radija o snazi Stepinčeva lika govorili su generalni postulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije mons. Juraj Batelja, povjesničar s Hrvatskog katoličkog sveučilišta izv. prof. dr. Tomislav Anić te župnik Župe bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici vlč. Antun Vukmanić.

Homilija mons. Batelje na misi prigodom 25. obljetnice beatifikacije kardinala Stepinca

Homiliju generalnog postulatora za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije mons. Jurja Batelja na misi koju je u nedjelju 1. listopada 2023. u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću, predslavio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua prigodom 25. obljetnice beatifikacije Alojzija Stepinca, prenosimo u cijelosti.

1 2