Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: godisnjica

Asiz: Inicijativa posta i molitve za mir u Ukrajini

„Convivium pacis. Za itinerar mira“ naslov je inicijative koja će se održati u Asizu od 24. do 26. veljače, na početku pokorničkog vremena korizme, točno godinu dana nakon eskalacije rata u Ukrajini, u kojoj će među ostalima sudjelovati predsjednik Talijanske biskupske konferencije kardinal Matteo Zuppi, izvještava Vatican News.

Papin apel povodom godišnjice razorne eksplozije u Beirutu

Nakon opće audijencije u srijedu, 4. kolovoza papa Franjo uputio je apel za Beirut povodom godišnjice strašne eksplozije u luci glavnoga grada Libanona, uputivši molitvu da Libanon iznova bude poruka bratstva, poruka mira za čitav Bliski istok.

Kardinal Bozanić: Potrebni smo nove ljudske blizine

Korizmena procesija koja je na prvu godišnjicu razornog potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu te pandemije koronavirusa prošla u subotu 20. ožujka od zagrebačke katedrale do crkve Sv. Roka završila je misnim slavljem koje je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Spomen obljetnice pada Saborskog

U Saborskom, herojskom mjestu i župi u Ogulinskom dekanatu, obilježeno je 12. studenoga 27 godina od pada mjesta i župe u neprijateljske ruke pobunjenih domaćih Srba i JNA. Komemoraciju ispred spomenika žrtvama prevodio je domaći župnik dr. fra Draženko Tomić, a misu čuvar svetišta Gospe od Čudesa i župnik Oštarija i Cerovnika pop Ante Luketić.