Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ispracaj

Ispraćaj i sprovodni obredi istaknute liječnice Simone Šandrić Gotovac na Mirogoju

Na Gradskome groblju Mirogoj u Zagrebu u petak, 26. kolovoza, pokopana je ugledna liječnica prof. dr. sc. Simona Šandrić Gotovac (82) koja je čitav svoj život radila u Rimu kao sveučilišna profesorica kardiologije na Katoličkom sveučilištu Svetog Srca. Sprovodne obrede i ispraćaj predvodio je pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško, a ispratili su je prijatelji, kolege i poštovatelji.

Ispraćaj vlč. Antona Peranića u Novalji

U Novalji je 13. prosinca pokopan Anton Peranić, svećenik krčke biskupije. Velečasni Peranić preminuo je 9. prosinca u bolnici u Rijeci, u 63. godini života i 37. godini svećeništva.

Biskup Gorski predvodio misu zadušnicu za preminulog vlč. mr. Stjepana Petiku 

Zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski predvodio je u utorak 6. srpnja euharistijsko slavlje u Župi sv. Petra i Pavla u Bešićima prigodom ispraćaja preminulog vlč. mr. Stjepana Petike, župnika i suca Međubiskupijskog suda prvoga stupnja u Zagrebu, koji je preminuo 3. srpnja u 51. godini života i 26. godini svećeništva.

Homilija biskupa Ivana Šaška na misi za fra Božu Lujića

Uvod i homilija zagrebačkog pomoćnog biskupa Ivana Šaška na euharistijskome slavlju prigodom ispraćaja tijela preminuloga fra Bože Lujića (1946.-2021.), člana Franjevačke provincije Bosne Srebrene i samostanske zajednice sv. Ilije u Zagrebu. Crkva Blažene Djevice Marije Anđeoske, subota, 5. lipnja.

Ispraćaj dr. Vladimira Horvata - duhovnika i pisca za Boga i Crkvu, Družbu Isusovu i Domovinu

Sprovodni obredi isusovca dr. Vladimira Horvata, povjesničara i jezikoslovca, održani su u utorak, 17. rujna, na groblju Mirogoj u Zagrebu. Od pokojnika su se oprostili brojni prijatelji, svećenici, redovnice, subraća iz Družbe Isusove iz svih krajeva te obitelj i vjernici koje je susretao, duhovno vodio, a brojnima je bio i profesor u svojih 85 godina života i 56 svećeništva.

Ispraćaj Čede Antolića, barda i kantautora duhovne glazbe

Pokopan je kantautor duhovne glazbe Čedo Antolić u utorak, 27. kolovoza na zagrebačkom Mirogoju. Sprovodne obrede vodio je fr. Anto Bobaš, dugogodišnji prijatelj Čede Antolića i voditelj HKM Hamburg. „Učio sam od najboljega, od Čede - a to je: da ništa ne smije bit' važnije od svete mise! - Misa je centar i polazište svega”, rekao je fr. Bobaš, a u ime prijatelja se oprostio Rene Medvešek, kazališni redatelj.