Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mirovna-misija

Kardinal Zuppi završio posjet Washingtonu

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u srijedu 19. srpnja 2023. priopćenje o posjetu Washingtonu predsjednika Talijanske biskupske konferencije bolonjskog nadbiskupa kardinala Mattea Marije Zuppija, izaslanika pape Franje u okviru misije za promicanje mira u Ukrajini.

Predsjednik Biden primio kardinala Zuppija

Bijela kuća priopćila je da se predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joseph Robinette Biden u utorak 18. srpnja 2023. sastao s izaslanikom pape Franje, kardinalom Matteom Marijom Zuppijem koji boravi u Washingtonu u okviru misije za promicanje mira u Ukrajini.

Kardinal Zuppi nakon Kijeva i Moskve putuje u Washington

Tiskovni ured Svete Stolice priopćio je da će predsjednik Talijanske biskupske konferencije bolonjski nadbiskup kardinal Matteo Maria Zuppi od 17. do 19. srpnja 2023. boraviti u Washingtonu kao izaslanik pape Franje.

Kardinal Parolin o mirovnoj misiji u Ukrajini i Rusiji

U razgovoru za talijansku državnu televiziju, u četvrtak 6. srpnja 2023., državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin osvrnuo se na mirovnu misiju bolonjskog nadbiskupa kardinala Mattea Zuppija u Kijevu i Moskvi, prenosi Vatican News.

Kardinal Zuppi u Moskvi kako bi otvorio putove mira

Posjet u svrhu utvrđivanja humanitarnih inicijativa koje mogu otvoriti putove za postizanje mira, tim je riječima Sveta Stolica u posebnom priopćenju u petak 30. lipnja opisala putovanje kardinala Mattea Zuppija, izaslanika Svetoga Oca, u Moskvu od 28. do 30. lipnja, čiji će rezultati biti predočeni papi Franji u vidu budućih koraka koje valja poduzeti na humanitarnoj razini, kao i u traženju putova za mir.

Moskva: Kardinal Zuppi susreo se s Putinovim savjetnikom

Predsjednik Talijanske biskupske konferencije kardinal Matteo Zuppi susreo se u srijedu 28. lipnja s Yurijem Ushakovom, savjetnikom ruskog predsjednika Vladimira Putina za vanjsku politiku te s katoličkim biskupima u apostolskoj nuncijaturi u Moskvi, prenosi Vatican News.

Kardinal Zuppi ide u Moskvu kao Papin mirovni izaslanik

Papa Franjo poslat će predsjednika Talijanske biskupske konferencije bolonjskog nadbiskupa kardinala Mattea Zuppija u Moskvu 28. i 29. lipnja s ciljem „osnaživanja gesta ljudskosti koje mogu doprinijeti promicanju rješenja za aktualnu tragičnu situaciju i pronalaženja putova prema pravednom miru”, potvrdio je 27. lipnja Tiskovni ured Svete Stolice.

1 2