Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Zuppi posjetit će Kinu u okviru mirovne misije za Ukrajinu

Vatikan (IKA)

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u utorak 12. rujna da će bolonjski nadbiskup kardinal Matteo Maria Zuppi boraviti u Pekingu u Kini od 13. do 15. rujna.

Kardinal Zuppi putuje u ulozi posebnog izaslanika pape Franje s ciljem promicanja mira u Ukrajini.

Posjet je još jedan korak u misiji koju Papa želi da podrži humanitarne inicijative i promiče putove koji mogu dovesti do pravednog mira, navodi se u priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice.

Kardinal Zuppi boravio je u Berlinu, u Njemačkoj, sudjelujući na susretu pod nazivom „Odvažnost mira“, čiji je domaćin bila Zajednica sv. Egidija.

Obraćajući se novinarima na marginama susreta, kardinal Zuppi istaknuo je važnost zalaganja za pravedan i siguran mir.

U razgovoru je naglasio da svi ključni međunarodni subjekti trebaju biti uključeni, dodajući da Ukrajina treba biti u stanju odrediti svoj put do mira.

Mir, rekao je, zahtijeva napor svih, ali to nikada nije nešto što bilo tko može nametnuti; to treba biti mir koji su izabrali Ukrajinci uz jamstva, predanost i zajednički trud.

Misija talijanskog kardinala prvenstveno uključuje dijalog i razgovore s političkim i crkvenim dužnosnicima, ističući humanitarne aspekte misije i važnost postizanja mira.

Kardinal Zuppi prethodno je posjetio Kijev 5. i 6. lipnja, Moskvu 28. i 29. lipnja, te Washington 17. i 19. srpnja 2023. godine, prenosi Vatican News.