Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: monografija

Predstavljena monografija o HKM Bielefeld

U nedjelju 5. svibnja, nakon mise, u prostorijama njemačke župe Blažene Djevice Marije Kraljice u Bielefeldu svečano je predstavljena monografija Hrvatske katoličke misije (HKM) Bielefeld autora, dugogodišnjeg voditelja HKM Bielefeld, svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije vlč. Slavke Rake, koja nosi naslov „Hrvatska katolička misija Bielefeld u Nadbiskupiji Paderborn 1971.-2018.“.

U Dubrovniku predstavljena monografija „Od mora do Mramora“

Monografija „Od mora do Mramora“, prva je znanstvena knjiga dr. Antuna Koncula, zaposlenika Arhiva Dubrovačke biskupije, predstavljena u petak, 30. studenoga u Sorkočevićevu ljetnikovcu u Lapadu u Dubrovniku, zajedno s drugim izdanjima Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku u protekloj godini.

„Gospa u masliniku – prvih devetsto godina“

Monografija 'Gospa u masliniku – prvih devetsto godina' autora Nebojše Gunjevića i Šime Ćurka, predstavljena je u srijedu 28. studenoga u župnoj crkvi Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru. Monografija je objavljena u povodu ovogodišnjeg jubileja devet stoljeća prvog spomena drevne crkve Gospe maslinske na Belafuži, 50 godina postojanja belafuške župe Uznesenja BDM utemeljene 1. prosinca 1968. g. i 20. obljetnice posvete nove župne crkve Uznesenja BDM (1118.-1968.-1998.-2018.).

Predstavljena monografija „Sveta Nedelja Labinska“

U župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji Labinskoj u nedjelju 28. listopada održano je predstavljanje monografije „Sveta Nedelja Labinska“, koju je svom rodnom kraju, tom omanjem mjestu u Labinskom dekanatu, napisao i posvetio kancelar Porečke i Pulske biskupije preč. Sergije Jelenić.

Predstavljanje monografije o Milosrdnim sestrama Sv. Križa u Slavonskom Brodu

Monografija „Milosrdne sestre Sv. Križa Hrvatske provincije - o 150. obljetnici dolaska u Đakovo (1868. – 2018.)“ predstavljene je u utorak 25. rujna u dvorani Državnog arhiva u Slavonskom Brodu. Knjiga svojim sadržajem svjedoči o 150 godina ustrajnog povijesnog hoda i služenja Družbe Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu, izvan Đakova, u više gradova i mjesta u Hrvatskoj te u drugim zemljama.