Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: oess

Sveta Stolica osuđuje sve stare i nove oblike antisemitizma

Potrebno je prisjetiti se zločina nad milijunima Židova kojima je uskraćeno svako ljudsko dostojanstvo, ponovio je to uoči Dana sjećanja na žrtve holokausta 27. siječnja stalni promatrač Svete Stolice pri OESS-u mons. Janus S. Urbańczyk, objavio je Vatican News.

Jednakost među svima temelj je pravednoga društva

Otpravnik poslova Stalne misije Svete Stolice pri Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju (OESS) mons. Simon Kassas govorio je 21. srpnja na sastanku Stalnoga vijeća te organizacije u Beču te istaknuo važnost sudjelovanja žena u političkom, gospodarskom i kulturnom životu, prenosi Vatican News.

Sveta Stolica: Korupcija ometa borbu protiv siromaštva

Stalni promatrač Svete Stolice pri Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju (OESS) nadbiskup Janusz S. Urbanczyk upozorio je u Beču da korupcija ometa borbu protiv siromaštva, ugrožava razvoj i slabi povjerenje u ustanove i vlade, prenosi Vatican News.

U borbi protiv trgovine ljudima neophodno je jačanje partnerstva i suradnje među državama

Stalni promatrač Svete Stolice pri Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju (OESS) nadbiskup Janusz Urbańczyk na sjednici Stalnog vijeća OESS-a, koja se od 30. srpnja do 31. kolovoza održavala u Beču, kao jedno od najdjelotvornijih oružja u borbi protiv trgovine ljudima istaknuo je jačanje partnerstva i suradnje među državama, prenosi Vatican News.

Nadbiskup Hočevar primio veleposlanika misije OESS-a u Srbiji Oricija

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar primio je u petak, 17. srpnja u Ordinarijatu nadbiskupije veleposlanika Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u Srbiji Andreu Oricija. Tema razgovora bila je važnost dijaloga na svim razinama, izvijestila je Beogradska nadbiskupija.

Kardinal Puljić primio šeficu misije OESS-a u BiH

Vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić primio je u četvrtak 13. veljače u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu veleposlanicu i šeficu Misije OESS-a (Organizacija za europsku sigurnost i suradnju) u BiH Kathleen Kavalec.