Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: oess

Sveta Stolica: Korupcija ometa borbu protiv siromaštva

Stalni promatrač Svete Stolice pri Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju (OESS) nadbiskup Janusz S. Urbanczyk upozorio je u Beču da korupcija ometa borbu protiv siromaštva, ugrožava razvoj i slabi povjerenje u ustanove i vlade, prenosi Vatican News.

U borbi protiv trgovine ljudima neophodno je jačanje partnerstva i suradnje među državama

Stalni promatrač Svete Stolice pri Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju (OESS) nadbiskup Janusz Urbańczyk na sjednici Stalnog vijeća OESS-a, koja se od 30. srpnja do 31. kolovoza održavala u Beču, kao jedno od najdjelotvornijih oružja u borbi protiv trgovine ljudima istaknuo je jačanje partnerstva i suradnje među državama, prenosi Vatican News.

Nadbiskup Hočevar primio veleposlanika misije OESS-a u Srbiji Oricija

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar primio je u petak, 17. srpnja u Ordinarijatu nadbiskupije veleposlanika Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u Srbiji Andreu Oricija. Tema razgovora bila je važnost dijaloga na svim razinama, izvijestila je Beogradska nadbiskupija.

Kardinal Puljić primio šeficu misije OESS-a u BiH

Vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić primio je u četvrtak 13. veljače u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu veleposlanicu i šeficu Misije OESS-a (Organizacija za europsku sigurnost i suradnju) u BiH Kathleen Kavalec.