Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: praedicate-evangelium

Priopćenje sa sastanka Vijeća kardinala

Sastanak Vijeća kardinala održan je 24. i 25. travnja. Uz Svetog Oca bili su nazočni svi kardinali koji sudjeluju u radu Vijeća te tajnik Vijeća, priopćio je u srijedu, 26. travnja Tiskovni ured Svete Stolice.

Papa i kardinali: U središtu je pitanje laika

Formacija osoblja, duhovnost Kurije te iznad svega pitanje laika i njihove moguće uloge na čelu pojedinih dikasterija bile su teme o kojima se promišljalo i raspravljalo tijekom sastanka kardinala s Papom o apostolskoj konstituciji „Praedicate Evangelium“ održanim 29. i 30. kolovoza u Vatikanu, izvijestio je Vatican News.

Opus Dei. Motuproprij za zaštitu karizme i promicanje evangelizacije

Dokumentom „Ad charisma tuendum“, Papa određuje da se od 4. kolovoza ovlasti za prelaturu Opus Dei prenose s Dikasterija za biskupe na Dikasterij za kler te određuje da se prelatu neće više moći dodjeljivati biskupski red. Mons. Fernando Ocáriz: Papa Franjo traži da novi prelat bude vođa, ali prije svega otac, prenosi Vatican News.

Vatikan: Osnivanje Investicijskog odbora i imenovanje članova

Osnovan je Investicijski odbor predviđen čl. 227 Apostolske konstitucije Praedicate evangelium, kojim predsjeda prefekt Dikasterija za laike, obitelj i život kardinal Kevin Joseph Farrell, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice u utorak, 7. lipnja.

1 2