Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: prvopricesnici

Cvjetnica u Požegi

Požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je na Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu, 2. travnja 2023. slavlje Spomena Gospodnjeg ulaska u Jeruzalem i euharistijsko slavlje u požeškoj katedrali.

Župna zajednica u Korčuli okitila bor na trgu ispred crkve

Prvopričesnici Župe sv. Marka u Korčuli upalili su četvrtu adventsku svijeću koja simbolizira ljubav na nedjeljnoj misi 18. prosinca. Nakon mise, nakon dvije godine stanke, župljani su se okupili i okitili bor na trgu ispred crkve.

Slavlje prve pričesti u Šidu

U Župi Presvetoga Srca Isusova u Šidu na svetkovinu Presvetog Trojstva, u nedjelju 30. svibnja, tijekom slavlja mise, Stolu Gospodinovu pristupilo je petero prvopričesnika.

Pismo mons. Barišića i mons. Kutleše za pripremu prvopričesnika, krizmanika te za održavanje župne kateheze

U povodu početka nove školske i vjeronaučne godine, a s obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo, mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i mons. Dražen Kutleša, splitsko-makarski nadbiskup koadjutor uputili su na blagdan sv. Mateja, 21. rujna 2020., svoje pastirsko pismo župnicima, župnim vikarima i voditeljima župne kateheze za pripremu prvopričesnika, krizmanika te za održavanje župne kateheze. Pismo donosimo u cijelosti.

Prva sveta ispovijed i pričest u Gospiću

Na blagdan Bezgrješnog Srca Marijina, u subotu 20. lipnja, u župi Navještenja BDM u Gospiću održano je slavlje prve svete ispovijedi i pričesti. Kandidati za prvu pričest su u petak poslijepodne, 19. lipnja, pristupili prvi put sakramentu pomirenja, odnosno svete ispovijedi.