Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: roditeljstvo

U HKLD-u održana tribina „Suvremeni aspekti braka i roditeljstva“

U organizaciji Hrvatskoga katoličkoga liječničkog društva (HKLD) i Centra za proučavanje odnosa znanosti i religije (CePOZiR) Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu u utorak 12. ožujka održana je tribina „Suvremeni aspekti braka i roditeljstva“ u Dvorani Margarita Peraica u Zagrebu.

Održan webinar o temi „Samopouzdanje i nesigurnost u roditeljske kompetencije“ u sklopu ciklusa predavanja „Obiteljske večeri“

Peti webinar ciklusa online predavanja pod nazivom „Obiteljske večeri“ održan je putem Zoom platforme u srijedu, 28. veljače 2024., u organizaciji Savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije, Instituta za novu evangelizaciju Sveti Ivan Pavao II. i Povjerenstva za brak i obitelj osječkih dekanata, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

ARGUMENTI "Biti majka - izazov i/ili dar?"

Treba li supruga i majka katolkinja biti savršena? Idu li zajedno osmijeh, suze i vrisak te smije li majka imati vremena za sebe? To su neka pitanja na koja su odgovarali gosti Argumenata HKR-a 2. svibnja, voditeljica programa za žene prema Teologiji tijela i majka troje djece Vesna Maglov, tajnica pokreta Kursiljo i majka četvero djece Ivana Šarušić te fra Josip Serđo Ćavar iz samostana hercegovačkih franjevaca u zagrebačkoj Dubravi.

Predavanje o odgoju djece i roditeljstvu

Voditeljica Centra za edukaciju i savjetovanje „Hippocampus“ i višegodišnja suradnica Obiteljskoga savjetovališta u Splitsko–makarskoj nadbiskupiji prof. Maja Jakšić održala je u četvrtak 6. svibnja u dvorani Dječjega vrtića svete Marije Magdalene u Selima predavanje o odgoja djece i roditeljstvu.

Obiteljski susret u Pazinu

Jesenski obiteljski susret u organizaciji Ureda za obitelj Porečke i Pulske biskupije održan je u subotu 10. studenoga u Pazinskom kolegiju u Pazinu. Svećenik, liječnik, magistar dubinske psihologije vlč. Đuliano Trdić. održao je dva predavanja o roditeljstvu "Gubitak figure oca u suvremenom društvu" i "Majke koje previše 'vole'" u kojima je analizirao i kroz primjere iz prakse pojasnio razne oblike ekstrema u odgojnom procesu koji mogu dovesti do problematičnog ili čak devijantnog psihološkog razvoja djeteta, budućeg odraslog dionika društva.