Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveti-duh-zagreb

Proslavljena dva velika jubileja kod franjevaca na Svetom Duhu

Svečano misno slavlje povodom stote obljetnice osnutka samostana franjevaca konventualaca i 90. obljetnice osnutka Župe sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu, u župnoj crkvi 5. lipnja predvodio je izaslanik zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško.

Blagoslovljene nove orgulje u crkvi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu

Misno slavlje s blagoslovom i kolaudacijom novih orgulja u crkvi sv. Antuna na zagrebačkom Svetom Duhu 3. lipnja je predvodio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua, u zajedništvu s provincijalom franjevaca konventualaca fra Miljenkom Hontićem, mons. Zvonimirom Sekeljom i franjevcima svetoduškog samostana.

ARGUMENTI Trebaju li svećenici poznavati magijski, okultni i New Age svijet?

Trebaju li se svećenici baviti temama kao što su okultizam i New Age prakse? Zašto je novootvoreni Muzej, koji sadrži oko 500 različitih eksponata magijskog i okultnog porijekla, postavljen u zvoniku Svetišta sv. Antuna na Svetom Duhu u Zagrebu? Kako je redovnica, koja je ubijena kao žrtva sotonskog obreda, postala zaštitnica Muzeja? Na ova i druga pitanja tražili su se odgovori u ponedjeljak 7. lipnja u HKR-ovoj emisiji „Argumenti“.

Slavljen dvanaesti utorak sv. Antunu na Svetom Duhu u Zagrebu

U Župi sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu, kod franjevaca konventualaca, održava se pobožnost trinaest utoraka u čast sv. Antunu. U utorak 1. lipnja misu u 19 sati predslavio je profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu (KBF) Sveučilišta u Zagrebu koji je, među ostalim, između 2012. i 2017. godine obnašao i dužnost dekana na istom - prof. dr. sc. Tonči Matulić (54). Misu je izravno prenosio Hrvatski katolički radio (HKR), kao i svih prethodnih jedanaest utoraka.