Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveuciliste-u-splitu

Splitski studenti odali počast Vukovaru i Škabrnji

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije u suradnji sa Sveučilištem u Splitu, Studentskim centrom i Studentskim zborom Sveučilišta u Splitu organizirao je u srijedu 17. studenoga slavlje mise za žrtve Vukovara i Škabrnje ispred zgrade Tri fakulteta na Kampusu Sveučilišta u Splitu.

Nadbiskup Barišić primio povelju Sveučilišta u Splitu

U povodu Dana Sveučilišta u Splitu i 47. godišnjice postojanja u srijedu 15. lipnja splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je povelju za osobite zasluge u razvoju i promociji Sveučilišta u Splitu te za istaknuti doprinos izgradnji dobrih odnosa Sveučilišta i Splitsko-makarske nadbiskupije.

Susret nadbiskupa Barišića s rektorom splitskog Sveučilišta Draganom Ljutićem

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je u srijedu, 3. travnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu prof. dr. Dragana Ljutića, rektora Sveučilišta u Splitu, izv. prof. dr. Željka Radića, prorektora za pravne poslove i razvoj ljudskih potencijala te prof. dr. Leandru Vranješ Markić, prorektoricu za znanost i inovacije. Na sastanku je bio i generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije Miroslav Vidović,.

Nadbiskup Barišić primio novoga rektora splitskoga Sveučilišta prof. Ljutića

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je u utorak 23. listopada u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu novog rektora Sveučilišta u Splitu prof. dr. Dragana Ljutića, i njegove suradnike. Na sastanku je bilo govora o demografskoj slici Hrvatske, iseljavanju mladih ljudi u potrazi za zaposlenjem te je u tom vidu naglašena prijeka potreba omogućavanja mladima da nakon studija nađu posao u Hrvatskoj. Istaknuto je, također, da treba raditi na promidžbi naših sveučilišnih programa, ali i naših istaknutih studenata, profesora i znanstvenika koje imamo, a o kojima se malo u medijima govori.