Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveuciliste-u-splitu

Mons. Puljić o pohodu jeruzalemskog patrijarha Pizzaballe Splitu

Jeruzalemski patrijarh Pierbattista Pizzaballa nedavno je boravio na proslavi Dana Sveučilišta u Splitu. Apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić, u razgovoru za IKA-u, komentira kontekst pohoda patrijarha Pizzaballe Splitu.

Splitski studenti odali počast Vukovaru i Škabrnji

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije u suradnji sa Sveučilištem u Splitu, Studentskim centrom i Studentskim zborom Sveučilišta u Splitu organizirao je u srijedu 17. studenoga slavlje mise za žrtve Vukovara i Škabrnje ispred zgrade Tri fakulteta na Kampusu Sveučilišta u Splitu.

Nadbiskup Barišić primio povelju Sveučilišta u Splitu

U povodu Dana Sveučilišta u Splitu i 47. godišnjice postojanja u srijedu 15. lipnja splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je povelju za osobite zasluge u razvoju i promociji Sveučilišta u Splitu te za istaknuti doprinos izgradnji dobrih odnosa Sveučilišta i Splitsko-makarske nadbiskupije.

Susret nadbiskupa Barišića s rektorom splitskog Sveučilišta Draganom Ljutićem

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je u srijedu, 3. travnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu prof. dr. Dragana Ljutića, rektora Sveučilišta u Splitu, izv. prof. dr. Željka Radića, prorektora za pravne poslove i razvoj ljudskih potencijala te prof. dr. Leandru Vranješ Markić, prorektoricu za znanost i inovacije. Na sastanku je bio i generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije Miroslav Vidović,.

1 2