Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vatikanski-radio

Izjava nadbiskupa Vukšića nakon preuzimanja palija

Vrhbosanski nadbiskup metropolit Tomo Vukšić je u izjavi za Vatikanski radio u srijedu 29. lipnja podijelio dojmove s mise u vatikanskoj bazilici i preuzimanja palija rekavši da je prvi dojam snaga i veličina Katoličke Crkve jer je na svečanosti bilo četrdesetak metropolita s raznih strana svijeta, a drugi je blizina Papi te vjernost i poslušnost koju su mu metropoliti ponovno obećali.

Vatikanski radio slavi 91. rođendan

Papa Pio XI. je 12. veljače 1931. godine otvorio Papinsku radio postaju koju je izgradio Guglielmo Marconi, izvještava u subotu 12. veljače Vatican News.

Novi ciklus emisija Hrvatskog programa Vatikanskoga radija

U okviru programa Vatikanskoga radija na hrvatskom jeziku, od 11. siječnja će se svakog utorka emitirati sadržaj posvećen crkvenom učiteljstvu, papinskim dokumentima, sakralnoj arhitekturi i drugim temama vezanima za Crkvu.

O. Lombardi o poslanju Radio Vatikana (V.)

Donosimo peti dio priloga Vatican Newsa u povodu 90. obljetnice Radio Vatikana koji je u članku „Bio jednom vatikanski radio“ njegova dugogodišnjega ravnatelja isusovca o. Federica Lombardija objavljen u časopisu Civiltà cattolica, a u ovom dijelu se osvrnuo na ulazak radija u svijet digitalnih komunikacija.

PRENOSIMO Časopis "Ignacijev put" o 90. obljetnici Vatikanskog radija

Članak br. 6. Lateranskih ugovora sklopljenih između Svete Stolice i Italije 11. veljače 1929. određivao je da se Italija pobrine za izravno telefonsko, radio-telegrafsko i radio-telefonsko povezivanje Vatikana s drugim državama. Usred ovih radova u Vatikanu jedna od prvih želja Pija XI. bila je da svoju državu opremi radio postajom, tim novim sredstvom komuniciranja i kao konkretni znak samostojnosti i neovisnosti o bilo kojoj strani, navodi se u tekstu p. Antuna Trstenjaka i Eme Vesely u 62. broju časopisa "Ignacijev put" iz 2021. godine.

1 2