Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vatikanski-radio

Generalni tajnik Papinske akademije za život o palijativnoj skrbi

Po završetku međuvjerskog simpozija o palijativnoj skrbi u četvrtak 23. svibnja 2024. u Torontu, generalni tajnik Papinske akademije za život mons. Renzo Pegoraro naglasio je potrebu za širokom i međunarodnom perspektivom o moralnim, etičkim, praktičnim i duhovnim dimenzijama skrbi na kraju života, objavio je Vatican News.

Osobni tajnik objavio knjigu sjećanja na Benedikta XVI.

Knjiga „I miei giorni con Benedetto XVI.“ („Moji dani s Benediktom XVI.“) mons. Alfreda Xuereba koji je od 2007. do 2013. bio osobni tajnik pape Benedikta XVI. te do 2014. pape Franje, službeno je predstavljena u četvrtak 9. veljače u dvorani Marconi Palače Pio, sjedištu Vatikanskog radija, izvještava katholisch.de.

Izjava nadbiskupa Vukšića nakon preuzimanja palija

Vrhbosanski nadbiskup metropolit Tomo Vukšić je u izjavi za Vatikanski radio u srijedu 29. lipnja podijelio dojmove s mise u vatikanskoj bazilici i preuzimanja palija rekavši da je prvi dojam snaga i veličina Katoličke Crkve jer je na svečanosti bilo četrdesetak metropolita s raznih strana svijeta, a drugi je blizina Papi te vjernost i poslušnost koju su mu metropoliti ponovno obećali.

Vatikanski radio slavi 91. rođendan

Papa Pio XI. je 12. veljače 1931. godine otvorio Papinsku radio postaju koju je izgradio Guglielmo Marconi, izvještava u subotu 12. veljače Vatican News.

Novi ciklus emisija Hrvatskog programa Vatikanskoga radija

U okviru programa Vatikanskoga radija na hrvatskom jeziku, od 11. siječnja će se svakog utorka emitirati sadržaj posvećen crkvenom učiteljstvu, papinskim dokumentima, sakralnoj arhitekturi i drugim temama vezanima za Crkvu.

1 2